PROJECTS

Lisboa Quinta do Lambert

Lisboa
Quinta do Lambert
PROJECT IMAGES

House V3
Structure: Reinforced concrete
Decade of construction: 30
Intervention: Interiors Design,
Constrution planning, management and execution
Work: Full refurbishment

Construction planning, management and execution
Interiors Design


SELECTED
MATERIALS

Misturadoras Encastre Grohe


Misturadoras Encastre Grohe

www.grohe.pt
 
Revestimento Margres - Tool


Revestimento Margres - Tool

margres.com
 
Revestimento Pedra Natural Estremoz


Revestimento Pedra Natural Estremoz


 
Pavimento Riga Nova Natural


Pavimento Riga Nova Natural


 
Climatização - Ventiloconvectores - Solius


Climatização - Ventiloconvectores - Solius

solius.pt
 

OUR INTERVENTION

Comprehensive remodeling of a house from the 1930s, the target of successive interventions over the past decades.The interior space is developed on 3 floors, one of them in the basement for the private area, the ground floor where the social area is developed with the kitchen and the double room and the upper floor intended exclusively for the master bedroom en suite.

Some layout changes were made in order to create a wider social zone and a greater separation between the different uses of each of the 3 floors.

The traditional house was remodeled respecting the design, both outside and inside, with the use of classic and timeless materials, such as marble stone and black / white checkered tile, applied in a contemporary way, combining furniture, toilets and faucets of modern lines.

The stairs and floors were covered with natural wood in RIGA, delimited by baseboards and doors in white lacquered matte. Some common elements, such as vertical slats, are applied either as guardrails or as area boundaries.

The intervention included the installation of new water, gas, sewage and electricity networks, as well as the installation of a home automation system and central heating by a heat pump.

Outside, the roof and eaves were conserved to the old Portuguese, the facade and walls were restored and the entire garden was reorganized and improved, with the delimitation of the parking space and pedestrian areas, with the application of sidewalk. Portuguese style and with the gardening of the leisure space.

What used to be an obstructed and difficult to maintain exterior space is now an organized and fluid space.


OTHER
PROJECTS